راهنمای انتخاب رشته کنکور | بررسی انواع دانشگاه و پذیرش آنها

راهنمای انتخاب رشته کنکور | بررسی انواع دانشگاه و پذیرش آنها

وقتی نتایج نهایی کنکور منتشر میشود دانش آموزان پایه دوازهمی که دیگر زمان فارغ‌التحصیلی آنها در متوسطه دوم فرا رسیده ، به دنبال اطلاعاتی مثل نوع پذیرش دانشگاه ها و رشته مورد علاقه خودشان هستند.

داشتن اطلاعات کافی درباره رشته مورد علاقه و دانشگاهی که میخواهید در آن تحصیل کنید میتواند تبدیل به بهترین تصمیم عمرتان بشود!

 

تعداد دانشگاه های ایران

دانشگاه هایی که در ایران فعالیت میکنند و مدرک ارائه میدهند به سه دسته طبقه بندی میشوند

وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و وزارت علوم، تحقیقات و فناوری 

و در این دو دسته تعداد ۲۵۶۹ دانشگاه وجود دارد که از نظر رنک های جهانی و داخلی خیلی باهم متفاوت هستند و ارزش مدرک هایی که ارائه میدهند خیلی متفاوت می باشد .

 

نوع پذیرش دانشگاه

نحوه پذیرش هر دانشگاه متفاوت هست بعضی از دانشگاه ها از طریق کنکور سراسری پذیرش دارند و باقی دانشگاه ها از طریق آزمونی اختصاصی که خوده دانشگاه برگزار میکند و دسته آخری هم بدون کنکور و صرفا از طریق سوابق تحصیلی در دوره متوسطه دوم پذیرش میکنند.

انواع دانشگاه

  • دانشگاه سراسری یا دولتی

بعد از کنکور سراسری دانش آموزان سه رشته تجربی و ریاضی و انسانی با توجه به تراز سوابق تحصیلی و تراز کنکوری که سازمان سنجش به آنها ارائه می دهد.

وقتی دانش آموزان مجاز به انتخاب رشته در دانشگاه سراسری میشوند ، دانشگاه دولتی به دو صورت روزانه و شبانه آنها را پذیرش میکند. معمولا قبول شدن در دوره روزانه یک رشته به رتبه بهتری نسبت به دوره شبانه همان رشته نیاز دارد.

وقتی دانشجو روزانه یک دانشگاه دولتی باشید، دیگر نیاز به پرداخت شهریه نیست و شما به صورت رایگان تا 4 سال حق تحصیل در دوره کارشناسی دانشگاهی که در آن پذیرفته شده اید را دارید‌. شما میتوانید در بعضی از دانشگاه ها به صورت رایگان از خوابگاه دانشگاه استفاده کنید ولی دانشجویان دوره شبانه این امکان را ندارند ، در غیر این صورت هیچ فرقی بین دانشجو روزانه و شبانه یک رشته وجود ندارد و مدرک کارشناسی آنها یکی است.

و وقتی در انتخاب رشته کنکور شما در دوره شبانه یک رشته پذیرفته بشید باید بخشی از شهریه را پرداخت کنید و احتمالا برای استفاده از خوابگاه باید هزینه پرداخت کنید و حتی در حالت خیلی سخت گیر تر در بعضی دانشگاه ها به دانشجویان شبانه هیچ خوابگاهی تعلق نمیگیرد.

 

  • پردیس خودگردان یا بین الملل 

یک نوع دیگر از پذیرش دانشگاه های دولتی می‌باشد . یعنی این دانشگاه ها وابسته دانشگاه های دولتی می‌باشند اما شما برای تحصیل در این دانشگاه ها باید شهریه چند برابر دانشگاه دولتی پرداخت کنید.

 

  • دانشگاه آزاد

پذیرش در دانشگاه آزاد به دو صورت با کنکور و بدون کنکور برای بعضی رشته ها امکان پذیر هست .

شاید سوال شما هم باشد که آیا مدرکی که دانشگاه آزاد ارائه میکند در پایان دوره کارشناسی مانند دانشگاه دولتی هست یا نه؟

باید گفت که مدرکی که در پایان کارشناسی به دانشجویان میدهند در داخل شاید فرق چندانی با دانشگاه دولتی نداشته باشد ولی برای مهاجرت تحصیلی و فاند گرفتن مدرکی که ارائه میکند ارزشی نداد چون ارتباطی که دانشگاه های خارجی با هیئت علمی دانشگاه دولتی دارند خیلی می‌تواند به شما در بورسیه گرفتن کمک کند.

 

  • دانشگاه پیام نور

دانشگاهی که بر اساس روش آموزش از راه دور و نیمه‌حضوری تأسیس شده و مدرکی که این دانشگاه به شما ارائه می دهد بعد از دوره کارشناسی توسط وزارت علوم تحقیقات و فناوری مهر میخورد اما اگه هدف شما برای تحصیل در خارج از کشور می‌باشد این مدرک برای دانشگاه های خارجی ارزشی ندارد.

 

  • دانشگاه علمی - کاربردی

این دانشگاه ها برای ارتقاء سطح مهارت شاغلین بخش‌های مختلف اقتصادی و افزایش مهارت‌های حرفه‌ای فارغ‌التحصیلان مرکز آموزش که فاقد تجربهٔ اجرایی می‌باشند تشکیل شده است.

و ارزش مدرک دانشگاه های علمی کاربردی همتراز با دانشگاه پیام نور می‌باشد.

 

البته کسانی که در این دانشگاه ها تحصیل می‌کنند خیلی زودتر وارد بازار کار شده و از نظر مالی موفق تر خواهند شد.

کلام آخر

در نهایت، برای دانش‌آموزانی که در مرحله حساس انتخاب رشته کنکور قرار دارند، اهمیت شناخت دقیق دانشگاه‌های ایران و انتخاب آگاهانه بسیار پررنگ است. ما در سایت رویش، با ارائه اطلاعات جامع و کامل، همراه با تیم مشاوره تحصیلی حرفه‌ای به سرپرستی نوید صفاییان، آماده‌ایم تا شما را در این مسیر همراهی کنیم. از انتخاب رشته تا هدایت تحصیلی، با تکیه بر تجربه و دانش تیم مشاوره‌ای ما، آینده تحصیلی خود را با اطمینان شکل دهید.

نظرات

برای ثبت نظر خود ابتدا وارد حساب کاربری خود شوید